Quan arriba la
primavera ens sentim més cansats, sense ganes, de mal humor, més son, poca gana
i podríem dir que tenim apatia generalitzada que ens acompanya durant tot el
dia… els dies són més llargs, tenim dies de fred i dies de calor.
Tot i això, no hi ha cap malaltia que es pugui associar a l’arribada de la primavera
però som molts els que, amb el canvi d’estació comencem a tenir una
sèrie de signes i símptomes característics comuns.
Sembla ser que l’adaptació
que fa el nostre cos al canvi d’horari, l’augment de les hores de llum, el
canvi de temperatura i la pressió ambiental ens afecta a l’estat físic i
mental.
La primavera és l’estació
de la vida al carrer, de l’activitat a l’aire lliure, comencem a tenir al
nostre abast una gran varietat de fruites i verdures, i podem aprofitar aquesta
varietat por poder obtenir tota la energia necessària per passar aquest període
estacional de cansament i apatia. Com sempre, s’aconsella portar una dieta
equilibrada i variada, i amb tot el ventall de fruites i verdures que ens
aporten vitamines, minerals, antioxidants… per combatre el cansament.


Exemple de menú primaveral
Esmorzar:       bol de maduixes + iogurt natural + 1
grapat de flocs de cereals
Mig matí:           entrepà de pernil dolç
                         cafè en llet
semidesnatada
Dinar:        amanida
variada amb germinats, brots tendres, raves…
                 cigrons
estofats amb verdures
                 taronja
Berenar:           1 torrada de pa amb formatge
tendre
                        poma
Sopar:       remenat
d’ou amb alls tendres, espàrrecs i gambes
                 1 llesca de pa en tomàquet
                 iogurt
natural


Deixa una resposta