S’aproxima Setmana Santa i per tant l’època en que es recullen les farigoles. Així que, aquí tenim la recepta de sopa de frógola. Lleugera, calenta i reconfortant, en aquesta època en que els canvis de temps ens porten refredats.
Ingredients:
–
Unes
branques de farigola seca
Unes
branques de farigola seca
–
Pa
sec
Pa
sec
–
Tomata
de penjar rostida
Tomata
de penjar rostida
–
All tendre
All tendre
–
Oli
Oli
–
Sal
Sal
–
Aigua
Aigua
Preparació:
Escalfar l’aigua
fins que bulli, afegir la frígola, remenar i apagar el foc. Deixar que s’infusioni
durant 5 minuts.
fins que bulli, afegir la frígola, remenar i apagar el foc. Deixar que s’infusioni
durant 5 minuts.
A dins el plat
disposarem els altres ingredients, el pa, la tomata ja rostida i els alls
tendres.
disposarem els altres ingredients, el pa, la tomata ja rostida i els alls
tendres.
Afegir la infusió
de frígola (abans haurem tret les branques de frígola).
de frígola (abans haurem tret les branques de frígola).
Per acabar afegim
una mica d’oli d’oliva i una mica de sal.
una mica d’oli d’oliva i una mica de sal.
S’ha tenir en compte que la recol·lecció de la farigola està prohibida al tractar-se una planta autòctona i veien que no creix en la quantitat que creixia antigament, així que s’ha de preservar el seu creixement. La solució és cultivar-la nosaltres mateixos o comprar-la en herbolaris on ja la trobarem seca i a punt per fer servir.
Deixa una resposta