Qui no ha anat a
la platja amb el tupper a la bossa? Doncs be, com són dies de platja us
mostrarem unes quantes receptes de tupper per emportar. A més, volem fer valer
una alimentació saludable i apetitosa, que és perfectament compatible amb la
cultura de tupper.
la platja amb el tupper a la bossa? Doncs be, com són dies de platja us
mostrarem unes quantes receptes de tupper per emportar. A més, volem fer valer
una alimentació saludable i apetitosa, que és perfectament compatible amb la
cultura de tupper.
No només
utilitzem el tupper per anar a la platja, sinó també, si l’horari de la feina
no ens permet dinar a casa, quan anem de picnic a la muntanya, quan estudiem a
Barcelona i tornem cap a Amposta un divendres al migdia (tot i que el més típic
és l’entrepà).
utilitzem el tupper per anar a la platja, sinó també, si l’horari de la feina
no ens permet dinar a casa, quan anem de picnic a la muntanya, quan estudiem a
Barcelona i tornem cap a Amposta un divendres al migdia (tot i que el més típic
és l’entrepà).
Així doncs,
durant uns dies us anirem mostrant unes quantes receptes per a poder portar al
tupper i menjar-les on sigui. Ben apetitoses.
durant uns dies us anirem mostrant unes quantes receptes per a poder portar al
tupper i menjar-les on sigui. Ben apetitoses.
Amanida freda de bacallà i pebrots
Ingredients (4 persones)
300g de bacallà
desalat
desalat
2 dents d’all
1 ceba picada
2 pebrots
vermells
vermells
4c/s de salsa de
tomàquet casolana
tomàquet casolana
4 patates petites
Olives negres
julivert, sal i
oli d’oliva
oli d’oliva
Preparació:
Coure les patates
al microones o bullides. Millor senceres i desprès, per a servir, ja les farem
a rodanxes.
al microones o bullides. Millor senceres i desprès, per a servir, ja les farem
a rodanxes.
Al damunt posarem
salsa de tomàquet casolana. Amb tomàquet embotellats de casa farem salsa de
tomàquet. No la courem, en cru.
salsa de tomàquet casolana. Amb tomàquet embotellats de casa farem salsa de
tomàquet. No la courem, en cru.
Afegir pebrot
escalivat a trossets.
escalivat a trossets.
Desprès posarem
el bacallà dessalat i a trossos.
el bacallà dessalat i a trossos.
I al damunt de
tot posarem trossos d’olives negres.
tot posarem trossos d’olives negres.
Ho acabarem
amanint amb oli d’oliva i, si es vol, amb julivert picat o altres herbes
aromàtiques.
amanint amb oli d’oliva i, si es vol, amb julivert picat o altres herbes
aromàtiques.
Valor nutricional
Energia
|
266Kcal
|
Proteïnes
|
27g
|
Lípids
|
8g
|
Hidrats de carboni
|
21g
|
Fibra
|
3g
|
Sodi
|
1130mg
|
Calci
|
42mg
|
Fòsfor
|
167mg
|
Ferro
|
2,27mg
|
Aquesta recepta la podriem considerar plat únic ja que ens aporta tot el que necessitem per a una menjada.
Si ens quedem en gana podem rematar l’àpat amb una mica de fruita de temporada, com per exemple, un préssec, 1-2 tallades de meló o síndra…