Aquest plat, tot
i que tota la preparació és en calent es pot menjar fred o a temperatura
ambient. És molt gustós i aromàtic.
i que tota la preparació és en calent es pot menjar fred o a temperatura
ambient. És molt gustós i aromàtic.
Ingredients (4 persones)
200g d’arròs
salvatge
salvatge
500ml de brou de
verdures
verdures
250g d’espàrrecs
verds
verds
25g de bolets
silvestres deshidratats
silvestres deshidratats
100g de
xampinyons
xampinyons
2 dents d’all
1 ceba tendra
mitjana
mitjana
sal i oli d’oliva
Preparació:
Posar a bullir
l’arròs salvatge. Hem de tenir en compte que aquest arròs tarda més en coure’s,
entre 40 i 45min. Afegir un gra d’all i 2 fulles de llorer, per dones més
sabor.
l’arròs salvatge. Hem de tenir en compte que aquest arròs tarda més en coure’s,
entre 40 i 45min. Afegir un gra d’all i 2 fulles de llorer, per dones més
sabor.
Posar en remull
els bolets deshidratats, amb aigua.
els bolets deshidratats, amb aigua.
En una paella
saltejar, primer l’all i la ceba picada. Desprès afegir els bolets
deshidratats, els espàrrecs verds i els xampinyons i deixar que es cogui. Anar remenant
per a que no s’enganxi. Sempre coure amb la tapa posada a la paella i així no
s’utilitza tant d’oli. De totes maneres, si veieu que es pot enganxar afegir
una mica d’aigua i continuar amb la cocció.
saltejar, primer l’all i la ceba picada. Desprès afegir els bolets
deshidratats, els espàrrecs verds i els xampinyons i deixar que es cogui. Anar remenant
per a que no s’enganxi. Sempre coure amb la tapa posada a la paella i així no
s’utilitza tant d’oli. De totes maneres, si veieu que es pot enganxar afegir
una mica d’aigua i continuar amb la cocció.
Quan l’arròs
estigui cuit, colar i posar-ho juntament amb els bolets, a la paella.
estigui cuit, colar i posar-ho juntament amb els bolets, a la paella.
Es pot acabar
d’amanir amb cibulet o julivert picat.
d’amanir amb cibulet o julivert picat.
Valor nutricional (per ració)
Energia
|
153 Kcal
|
Proteïnes
|
4,3 g
|
Lípids
|
8,3 g
|
Hidrats de carboni
|
15,3 g
|
Fibra
|
2,6 g
|
Sodi
|
49 mg
|
Calci
|
26,3 mg
|
Fòsfor
|
105,8 mg
|
Ferro
|
0,9 mg
|