En aquesta època de primavera, amb bon temps i dies solejats, ve de gust sortir a la natura a fer esport, a passejar, anar a la platja a intentar agafar els primers raigs de sol o aprofitar les moltes activitats que s’ofereixen, tant de muntanya, riu o platja.
Quan sortim el cap de setmana a passar el dia a l’aire lliure és habitual que fem la menjada principal fora de casa. Tenim dues opcions: anar de restaurant, bar o tapes, o bé emportar-nos el dinar de tupper o entrepà.
Com que volem gaudir al màxim de la natura proposem 5 entrepans saludables per poder emportar-nos a la motxilla.
1. Sandvitx de pisos de truita
Ingredients:
- 2 llesques de pa de motllo (de fleca)
- Preparar 1 truita amb espinacs (1 ou), per a 2 persones
- Preparar 1 truita amb formatge parmesà ratllat (1 ou), per a 2 persones
- 1 o 2 cullerades de salsa de tomàquet natural
- Oli d’oliva i sal
2. Rústic de salsitxa
Ingredients:
- Pa rústic
- 2 salsitxes de pollastre rostides
- 1/4 d’albergínia a rodanxes rostida a la planxa
- Oli d’oliva i sal
3. Bocata de mozzarella
Ingredients:
- 1 panet tipus xapata
- 70g de formatge mozzarella o formatge fresc
- 1 tomàquet madur petit
- 2 talls de pernil de gall d’indi
- Orenga
- Oli d’oliva i sal
4. Sandwitx de tonyina
Ingredients:
- 2 llesques de pa de motlle de fleca
- 1 llauna de tonyina en conserva, en oli d’oliva
- 1 cullerada de salsa de tomàquet natural
- 1/2 ou dur picat
- 4-6 olives picades
- Fulles d’enciam
- Oli d’oliva i sal
5. Entrepà mexicà
Ingredients:
- Panet integral
- 1-2 talls de pit de pollastre rostit
- 1/2 advocat fresc tallat
- Ceba crua tallada fina
- 1-2 pebrots del piquillo o pebrot rostit
- Una mica de coriandre
- Suc de llimona
- Oli d’oliva i sal
Amb algun d’aquests entrepans podem fer un àpat saludable, complert i bo en un dia d’activitat a l’aire lliure.