Tot i que els
fruits secs en general, són rics en greixos, aquests són greixos insaturats,
beneficiosos per a la salut, com l’àcid linoleic, l’àcid oleic i els omega 3.
Els efectes beneficiosos els podem trobar com a cardioprotectors, ja que ajuden
a reduir el colesterol LDL (dolent) i a augmentar el colesterol HDL (bo). També
ajuden a controlar els nivells de triglicèrids del nostre cos.
fruits secs en general, són rics en greixos, aquests són greixos insaturats,
beneficiosos per a la salut, com l’àcid linoleic, l’àcid oleic i els omega 3.
Els efectes beneficiosos els podem trobar com a cardioprotectors, ja que ajuden
a reduir el colesterol LDL (dolent) i a augmentar el colesterol HDL (bo). També
ajuden a controlar els nivells de triglicèrids del nostre cos.
També ens aporten
antioxidants, com la vitamina E i C, imprescindibles per combatre l’acció dels
radicals lliures, substàncies relacionades amb les malalties degeneratives i
l’envelliment cel·lular.
antioxidants, com la vitamina E i C, imprescindibles per combatre l’acció dels
radicals lliures, substàncies relacionades amb les malalties degeneratives i
l’envelliment cel·lular.
Els fruits secs,
gràcies al seu contingut en vitamines del grup B, indicades per a combatre la
fatiga i l’estrés, ja que aquestes vitamines estan molt relaciones amb el bon
funcionament del sistema nerviós.
gràcies al seu contingut en vitamines del grup B, indicades per a combatre la
fatiga i l’estrés, ja que aquestes vitamines estan molt relaciones amb el bon
funcionament del sistema nerviós.
Els fruits secs
són aliments bàsics en la dieta mediterrània, rics en energia, amb molt bona
quantitat de fibra, amb elevades quantitats de greixos insaturats (poliinsaturats
i monoinsaturats). També són font de proteïnes vegetals, antioxidants i
vitamines. El seu contingut en minerals és més elevat que en altres aliments,
com és el cas de magnesi, fòsfor, potassi, calci, etc.
són aliments bàsics en la dieta mediterrània, rics en energia, amb molt bona
quantitat de fibra, amb elevades quantitats de greixos insaturats (poliinsaturats
i monoinsaturats). També són font de proteïnes vegetals, antioxidants i
vitamines. El seu contingut en minerals és més elevat que en altres aliments,
com és el cas de magnesi, fòsfor, potassi, calci, etc.
L’efecte
cardioprotector depèn de la dosi, amb una ració de 4 o 5 cops a la setmana es
pot reduir en un 40% el risc relatiu de patir una cardiopatia coronaria. Per
aquesta raó, la FDA (agència americana que regula els medicaments) recomana una
ració diària (40g) de fruits secs en dietes baixes en greixos saturats i
colesterol.
cardioprotector depèn de la dosi, amb una ració de 4 o 5 cops a la setmana es
pot reduir en un 40% el risc relatiu de patir una cardiopatia coronaria. Per
aquesta raó, la FDA (agència americana que regula els medicaments) recomana una
ració diària (40g) de fruits secs en dietes baixes en greixos saturats i
colesterol.
Composició
nutricional dels fruits secs (100g de producte)
nutricional dels fruits secs (100g de producte)
Fruit sec
|
Calories
Kcal
|
Hidrats de carboni
g
|
Fibra
g
|
Proteïnes
g
|
Greixos
g
|
Potassi
mg
|
Calci
mg
|
Magnesi
mg
|
Folats
mcg
|
Castanya
|
175
|
36,2
|
6
|
3,2
|
2
|
500
|
40
|
33
|
141
|
Pinyons
|
678
|
3
|
8,5
|
14
|
68
|
780
|
11
|
270
|
100
|
Ametlles
|
589
|
6,2
|
10,6
|
19
|
54
|
767
|
248
|
258
|
70
|
Avellanes
|
634
|
7,2
|
7,5
|
13
|
62
|
501,5
|
194
|
237
|
113
|
Nous
|
645
|
3,3
|
6
|
14,5
|
63,8
|
480
|
93
|
159
|
155
|
Cacaus
|
571
|
7,2
|
8,2
|
25,3
|
49
|
700
|
60
|
175
|
110
|