S’aproxima Setmana Santa i per tant l’època en que es recullen les farigoles. Així que, aquí tenim la recepta de sopa de frógola. Lleugera, calenta i reconfortant, en aquesta època en que els canvis de temps ens porten refredats. 
Ingredients:
         
Unes
branques de farigola seca
         
Pa
sec
         
Tomata
de penjar rostida
         
All tendre
         
Oli
         
Sal
         
Aigua


Preparació:
Escalfar l’aigua
fins que bulli, afegir la frígola, remenar i apagar el foc. Deixar que s’infusioni
durant 5 minuts.
A dins el plat
disposarem els altres ingredients, el pa, la tomata ja rostida i els alls
tendres.
Afegir la infusió
de frígola (abans haurem tret les branques de frígola).
Per acabar afegim
una mica d’oli d’oliva i una mica de sal.

S’ha tenir en compte que la recol·lecció de la farigola està prohibida al tractar-se una planta autòctona i veien que no creix en la quantitat que creixia antigament, així que s’ha de preservar el seu creixement. La solució és cultivar-la nosaltres mateixos o comprar-la en herbolaris on ja la trobarem seca i a punt per fer servir.
Deixa una resposta